Hälsosamt fredagsmys, är det möjligt?

Det är så gott med något gott på fredag kväll. Oavsett om du sitter framför din tv eller läser en spännande bok om resor kan du känna dig sugen på något att äta och dricka. Men du vill ju ha hälsosamma recept som inte kommer att påverka din vikt eller hur du mår.

Vad ska du äta?

Nu ska det förstås sägas att det egentligen inte behöver vara så svårt. Om du har god frukt hemma är det ju bara att skiva upp den och njuta av sött och gott. Det är inte så att du måste stå och laga knäck gjord på ersättningar till socker som inte är kemiska och farliga för att det ska bli gott men hälsosamt fredagsmys.

Om du har lite mer tid för att göra något gott kan du poppa popcorn. Direkt i en gryta eller med en mer avancerad popcornmaskin som gör det möjligt att poppa utan olja. Då blir det nyttigare eftersom du slipper den där oljan.

Gott med dipp

Det är ju gott med dipp och här kan du leka en hel del med grönsaker som ditt fredagsmys. Stavar av morot och gurka är inget du får dåligt samvete av. Gör den god och nyttig dipp på yoghurt och ha en skön kväll ensam eller med de du gillar bäst!