Visste du att även djuren älskar massage?

Det är få som inte tycker att massage är en bra sak. Det känns bra och när du får veta hur hälsosamt det kan vara med regelbunden massage på klinik eller hemma så är det ännu svårare att låta bli. Men att djur också kan gilla och må bra av massagen kanske är nytt för dig…

Det finns flera djur som gillar massage

Faktum är att flera olika djur tycker om beröring som vi skulle beskriva som massage. Det är egentligen inte konstigare än att vi ibland väljer hälsosam matlagning även för vår katt och hund. Massagen kan givetvis ges spontant av matte men det finns också veterinärer som jobbar med tekniken för att läka och vårda djur.

Lejon som får fotmassage

Den som tar hand om ett lejon måste ha mod. Det här är ingen liten kissekatt och det gäller att förstå hur man handskas med det vilda djuret på ett säkert sätt. För några år sedan spreds ett klipp på en sydafrikansk lejonskötare där lejonet fick fotmassage.

Det här ett intressant naturfakta som vi sällan tänker på men det är ju minst sagt mäktigt. Ett stort lejon blir som ett litet lamm i skötarens händer då det masseras!

Här kan du se lejonmassage:

 

Även de med hårt skal vill ha massage

Det finns också sköldpaddor som älskar att få massage på sitt hårda skal. Det kan vara något att tänka på om du känner en tuffing som du inte tror skulle vilja få lite massage. För sköldpaddan handlar det förstås om beröringen som är så viktig för både djur och människor.

Här kan du se en sköldpadda masseras med tandborste:

 

Hajar vill också ha massage!

Det är inte bara djuren som går på torra land som uppskattar en massage då och då. Fiskar kan också vara intresserade. Det har till och med visat sig att hajar kan uppskatta att bli masserade. Man kan förstås undra hur någon någonsin kom på tanken att testa men detta har skett.

Ta en titt på detta klipp för att se hajmassage:

 

Ugglor som gillar massage

Vill du veta någonting ska du fråga ugglan. Vi ser ugglan som en symbol för klokhet men tänker kanske inte på ugglors behov av massage. Den här fågeln tycker också om att masseras. Detta vet folk som har ugglor i bur. Fria ugglor kan vara lite svåra att testa på.

Här kan du se en uggla som får massage och gillar det: