Samla på fakta om djur och natur

Du måste inte åka på safari eller gå en krånglig utbildning bara för att du vill veta mer om djur och natur. Idag är det enklare än någonsin att hitta information och att se sådant som folk en gång i tiden bara kunde drömma om.

Både vuxna och barn har en fascination för djur och natur. Men det är ganska vanligt att vuxna glömmer bort hur häftigt det kan vara att få veta saker som att det finns över 12000 olika spindelarter och att man det lever djur nere i havdjupen där det inte ens går att se en hand framför sig.

Några vägar till mer kunskap om djur och natur är:

TV och film

Det går ganska ofta djur- och naturserier på TV. Ibland är det bra ibland är det mindre bra. Det beror lite på vem som ligger bakom produktionen och hur intresserad du är av det som den handlar om.

Det kan dock vara ett tips att ge ett naturprogram på TV en chans även om det först inte verkar så intressant. Spindlar i Afrika kanske inte får dig att ställa in ett alarm på telefonen för att se programmet. Men gör det! Du anar inte hur fascinerad du kan bli. Okej, kanske inte om du lider av spindelfobi.

Filmer finns det gott om. Gå till en Omnimax-biograf där du kan se en naturfilm i storformat. Det är otroligt häftigt att se bilder från hav, djungel, savann och rymden i den här typen av biograf. Du får känslan av att du är på plats och det kan vara hisnande.

Nätet är fullt av naturupplevelser

Var inte ledsen för att du inte kommer iväg på en resa ut i djungeln. Den här resan finns virtuellt på din skärm. Du når den med en mobiltelefon såväl som med en vanlig dator om du bara har tillgång till nätet.

Det är bara att se en film online, ta del av en interaktiv presentation av djur och natur eller kanske se en live-sändning från en exotisk plats. På nätet kan du snabbt få mer information om olika presentationer som du kan se.

På nätet har du ju tjänster som Netflix och det betyder att du inte måste gå till en lokal filmuthyrning för att se naturfilmer. Det är enkelt att få tillgång till detta direkt online!

Missa inte djurparken

Visst är det häftigt med exotiska miljöer och djur som aldrig hade kunnat överleva i det svenska klimatet. Men glöm inte bort att vi också har djur och natur som är storslagen. Du kan gå till en lokal djurpark för att lära dig mer om otroligt häftiga djur som lo, björn och älg. Det här är djur som folk i andra delar av världen drömmer om.

Många djurparker har också mer exotiska utställningar där du kan komma nära djur som du hade fått resa långt för att nå.